Koprová omáčka

Klasická koprová omáčka není cizí nikomu. Pokud máte koprovku rádi, pak jste zde správně. Vyzkoušejte ověřený recept na koprovou omáčku třeba s vajíčkem.

Ingredience receptu

  • 1 svazek čerstvého kopru
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml vývar / voda
  • 200 ml mléka
  • 200 ml smetany
  • sůl
  • cukr
  • ocet

Postup

Propláchnutý čerstvý kopr pokrájíme. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a za neustálého míchání uděláme světlou jíšku. Zalijeme vodou, ideálně však vývarem, přidáme mléko, rozmícháme a ponecháme zhruba 20 minut vařit. Následně přidáme smetanu s koprem a podle chuti osolíme, osladíme, přidáme ocet a necháme přejít varem. Následně podle vlasní chuti dochutíme. Koprová omáčka se podává buď s vajíčkem nebo vařeným hovězím masem a to s bramborami nebo ideálně poctivým domácím houskovým knedlíkem.


Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: 4


Další recept na koprovou omáčku »


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>